Αναζήτηση
greek
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
    Menu Κλείσιμο
    Πίσω στην λίστα

    Ηλιοπροστασία και υπαίθριες δραστηριότητες

    Πώς επηρεάζουν τα διάφορα είδη ένδυσης το πόσο καλά είστε προστατευμένοι κατά την διάρκεια των υπαίθριων δραστητιοτήτων σας ; Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ένα κομμάτι ύφασμα μπλοκάρει αποτελεσματικά τις ακτίνες του ήλιου; Έχοντας κατά νου την αντηλιακή προστασία, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε νέα νήματα:

    1. Χρώμα: Το χρώμα των ρούχων σας μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά σας προστατεύει από τις ακτίνες UV. Τα σκούρα  χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου, του μαύρου και του μπλε, απορροφούν περισσότερες ακτίνες UV από τα πιο ανοιχτά χρώματα, όπως τα λευκά και τα παστέλ. Για παράδειγμα, ένα καθημερινό λευκό βαμβακερό μπλουζάκι έχει UPF μόνο περίπου 5. Κατά κανόνα, όσο πιο έντονη είναι η απόχρωση, τόσο καλύτερη προστασία θα παρέχει το ρούχο.
    2. Κατασκευή: Όπως το χρώμα, το υλικό, η ύφανση και η υφή των ρούχων σας μπορούν να επηρεάσουν το πόσο καλά σας προστατεύουν από τις ακτίνες UV. Οι συνθετικές και ημισυνθετικές ίνες όπως ο πολυεστέρας ή το ρεγιόν είναι οι καλύτερες επιλογές για αντηλιακή προστασία, όπως και τα πυκνά, βαριά, σφιχτά υφάσματα όπως  η βαμβακερη καπαρτίνα ,το βαμβακερο ριπ-στοπ , το μαλλί, το τζιν ή το κοτλέ. Στο αντίθετο άκρο του φάσματος βρίσκονται φυσικά και ελαφριά υφάσματα (σκεφτείτε: λευκασμένο ή εκλεπτυσμένο βαμβάκι, κρεπ και μετάξι), τα οποία τείνουν να είναι πιο λεπτά και να αφήνουν περισσότερο φως να περάσει.

           3. Επιχειρησιακά ,πολυλειτουργικά και πολύ σημαντικά είναι και τα καπέλα ηλιοπροστασίας για υπαίθριες δραστηριότητες, ψάρεμα ,θαλάσσια σπόρ .

              Τα πλατύγυρα καπέλα "Boonie Hat" είναι μια  εξαιρετική επιλογή  από  ύφασμα RIP-STOP βαμβακερό που είναι πολύ ανθεκτικό και αντέχει σε τραβήγματα και σκισίματα, καθιστώντας το καπέλο ανθεκτικό στη χρήση  σε δύσκολες συνθήκες και δροσερό συγχρόνως σε υψηλές θερμοκρασίες. Το βαμβάκι πυκνής πλέξης προσφέρει εκ φύσεως UV προστασία δεν χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία .Αναζητήστε ένα καπέλο με σφιχτή ύφανση όπως ένα rip-stop ή καπαρτίνα ύφασμα, αντί, ας πούμε, για ένα ψάθινο καπέλο χαλαρής ύφανσης που επιτρέπει  στην υπεριώδη ακτινοβολία να περάσει από τα άνοιγματά του. Τα σκουρόχρωμα καπέλα προσφέρουν μεγαλύτερη απορρόφηση UV ακτινοβολίας  από  τα ανοιχτόχρωμα σύμφωνα με μελέτες .Γείσο με κορδόνι: Το φαρδύ γείσο του πλατύγυρου καπέλου συνίσταται ισχυρά γαιτί προσφέρει μεγαλύτερη  προστασία από τον ήλιο και το κορδόνι σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε στο μέγεθος που επιθυμείτε και να το κρατήσετε στη θέση του, ακόμα και σε δυνατούς ανέμους.Λαιμός με κάλυψη αυχένα: Η προσθαφαιρούμενη κάλυψη του αυχένα προσφέρει επιπλέον προστασία από τον ήλιο και τα στοιχεία της φύσης .Το καπέλο   του λεγεωνάριου όπως αλλιώς λέγεται συνδυάζεται άψογα με γυαλιά προστασίας από τον ήλιο καθώς και με αντιηλιακή κρέμα   .

    Καλό ελληνικό καλοκαίρι , σας  ευχόμαστε να απολαύσετε υπεύθυνα την φύση και τις χαρές της !

    Σχόλια
    Αφήστε το σχόλιό σας Κλείσιμο