Αναζήτηση
greek
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  Menu Κλείσιμο
  Πίσω στην λίστα

  MODULAR LIGHTWEIGHT INDIVIDUAL LOAD-CARRYING EQUIPMENT SYSTEM (MOLLE)

  Το  Modular Lightweight Individual Load-Carrying Equipment system (MOLLE) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά επίσημα από τον Αμερικάνικο στρατό το 2001 αντικαθιστώντας το All-purpose, Lightweight, Individual Carrying Equipment ( A.L.I.C.E ) που είχε σχεδιαστεί την δεκαετία του 1970, μετά από μακροχρόνιες δοκιμές . Έκτοτε χρησιμοποιείται καθολικά τόσο από τις στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις  όσο και από το πεζικό καθώς και από τα σώματα ασφαλείας τόσο στις Η.Π.Α όσο και στις υπόλοιπες προηγμένες στρατιωτικά χώρες σε Ανατολή  και Δύση ,δοκιμασμένο σε όλα τα πεδία των μαχών στη Μέση Ανατολή ,στην Κριμαία ,στην Αφρική κ.α.  

  Η έξυπνη σχεδίαση του δίνει την δυνατότητα στον τελικό χρήστη άνδρα ή γυναίκα να μετατρέπει το γιλέκο μάχης του ανάλογα το είδος της αποστολής του και του φορτίου που επιλέγει να κουβαλήσει κάθε φορά . Είναι υψηλής αντοχής στο πεδίο της μάχης ,σε πορείες ,σε έρπυση και συγχρόνως αθόρυβο. Ασφαλίζει πολύ καλά τις θήκες πάνω στο γιλέκο-φορέα όταν τοποθετούνται σωστά . Ενδεικτική φωτό για το σωστό  ‘πλεκτό’  τρόπο τοποθέτησης και ασφάλισης του κλιπ μιας οποιασδήποτε θήκης molle πάνω σε έναν φορέα.   Υπάρχουν έτσι σχεδιασμένες ειδικές θήκες για μεταφορά πυρομαχικών ,γεμιστήρων ,χειροβομβίδων ,οπλοβομβίδων ,υδροδοχείου πλάτης ,σακιδίου μάχης ,υγειονομικής συλλογής ,απόρριψης γεμιστήρων ,γενικής χρήσης, αποθήκευσης εγγράφων ,θήκη φυσιγγίων ,θήκη παγουριού κ.α. Σε αστικό περιβάλλον ( CQB ) συνήθως προτιμάτε από τις ειδικές δυνάμεις ένα γιλέκο μάχης -φορέας αντιβαλλιστικών πλακών molle που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία απο πυρά του αντιπάλου σε ενα κορεσμένο από απειλές περιβάλλον. Αντιθέτως για ορεινό αγώνα -ανταρτοπόλεμο που περιλαμβάνει πορείες μεγάλων αποστάσεων( απουσία αεροκίνησης-μηχανοκίνησης) συνίσταται η χρήση γιλέκου στήθους molle που είναι πιο ελαφρύ . 

  Το Φεβρουάριο του 2002 ο Αμερικάνικος στρατός  υιοθέτησε το molle  system και στα νέα στρατιωτικά σακίδια –bergen παραγγέλνοντας  1.200 τέτοια σακίδια για τις ανάγκες των  U.S .Marines στο Αφγανιστάν.  Έτσι έδωσε την δυνατότητα στο προσωπικό των ειδικών δυνάμεων  να προσθέσουν εξωτερικά στο bergen τους  μια θήκη για πτυοσκάπανο ,ένα σακίδιο ημέρας-μάχης ,το sleeping bag  , το gore-tex bivy bag και το υπόστρωμα πολύ εύκολα .

  Το molle system χρησιμοποιείται πλέον  με επιτυχία και σε ζώνες μάχης ή σε πλατφόρμες μηρού δίνοντας την δυνατότητα επιπλέον φόρτου στους σύγχρονους μαχητές τόσο στο περιορισμένο αστικό περιβάλλον όσο και στην ύπαιθρο σε ορεινό ή αμφίβιο αγώνα  . 

  Laser cut molle  system είναι η μετεξέλιξη του molle system όπου γίνεται κοπή με τεχνολογία ακριβείας λεϊζερ του υλικού κατασκευής πρσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα στις θήκες και πιο χαμηλό προφίλ στο σακίδιο ή στο γιλέκο μάχης . 

  Σχόλια
  Αφήστε το σχόλιό σας Κλείσιμο